-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Pengontaa

Tunnustettakoon heti alkuun, että unohdin Earth Hourin kokonaan. Hyi minua. Mutta minulla on kaksi hyvää tekosyytä tuolle kömmähdykselle. A) tein aivoja ja B) löysin kiinnostavan blogin. Eipä tämän postauksen yhteydessä voi muuta kuin todeta, että kylläpä netistä löytyykin kaikkea!

A niin kuin aivot. Olen tässä pitkin päivää touhuillut aivotyynyni kanssa. Sain aikaa kulumaan jo siihen, kun kaivelin netistä 3D-mallinnuksen aivoista, että saan tyynystäni mahdollisimman todenmukaisen. Lopulta löysin BrainMaps.orgista koneelle ladattavan pienen ilmaisohjelman jolla pääsi pyörittelemään aivoja ees taas ympäri ämpäri. Aivan täydellisesti kaikkia aivopoimuja ei ohjelmassa ollut, mutta oli valtava apu jo pelkästään nähdä kolmiulotteinen aivomalli edessään. Aluksi yritin saada poimuja jotenkin järkevästi mallinnettua paperille, kunnes tulin järkiini ja totesin, että kaikista fiksuinta on luonnostella poimut lyijykynällä suoraan tyynyyn.

Eh, kuinka vaikeaksi osaankaan tehdä niinkin yksinkertaisen asian kuin neulatyynyn teko? :D

Tässä vaiheessa tyyny on odottamassa vanua täytteekseen ja kangastussia, jolla voisin piirrustella poimut viimeisimpään muotoonsa. Tyynystä tulee sellainen näppärän kokoinen ranteeseen pujotettava malli, kooltaan n. 10cm x 8cm. Tässä tuumin, että taidan kangastusseilun jälkeen vielä purkaa tyynyn osiinsa ja tehdä toisenkin tyynyn samoilla kaavoilla ja aivopoimukuvioilla. Turhauttaa odotella maanantaihin asti, että pääsen kaupoille tekemään näitä hankintoja.

B niin kuin blogi. Yleensä itselläni ei ole ollut tapana mainostaa omissa blogiteksteissäni muiden ihmisten blogeja, mutta nyt on valitettavasti aivan pakko. Amerikkalaisessa Just Something I Made -blogissa esitellään nimittäin sen verran monta (itseäni) kiinnostavaa juttua, että haluan jakaa tämän asian teidänkin kanssanne. Vanhana swappailijana löysin blogista ihastuttavan monta paperiaskartelujuttua ja ilmaisten grafiikoiden etsijöille kyseinen blogi lienee taivas. Grafiikoita löytyy niin blogeihin, pieniin näpertelyjuttuihin kuin vaikkapa skräppäykseenkin.

Itseäni kiinnosti erityisesti tekniikka nimeltä embossing velvet (täällä ja täällä). Itselleni sametin "koristelu kohokuvioin" (mikä lienee embossauksen suomenkielinen versio?) on ihan uusi juttu, en ole törmännyt siihen missään muualla koskaan aikaisemmin.


Kyseisessä blogissa oli vieläpä linkki tutoriaaliin, jossa ainakin nopean vilkaisun perusteella näytetään kertovan aika tavalla perusteellisesti miten sametin embossaus lopulta tapahtuu. Siis tarvitaan vain silitysrauta, puupintainen leimasin, vettä ja samettia?? Tämä juttu menee ehdottomasti kokeiluun!"You will need: Iron (with teflon iron shoe/cover, if possible)" Mistäköhän tuollaisia teflonsuojuksia sitten saisi? Varmaankin silitysraudan ja sametin väliin lykätty puuvillakangaskin suojelisi hieman, on sitten taas eri asia tuoko se samanlaista lopputulosta..


Tällä tekniikallahan voisi koettaa taituroida jonkin sortin tyynynpäällistä vaikkapa näin alkajaisiksi. Jälki on kuvien perusteella todella näyttävää ja vaikka en itse niin sametista välitäkään, uteliaisuus pakottaa kokeilemaan tätä juttua. Nopealla googlettelulla en löytänyt yhtäkkiseltään yhtä ainuttakaan suomenkielistä sivua tästä asiasta, onko tämä todella niin uusi juttu? Hakusananikin saattoivat toki olla viturallaan, mutta enpä englanninkielisellä termillä "embossing velvet" tullut suomenkielisten sivujen suhteen yhtään hullua hurskaammaksi..

Onko kukaan lukijoista törmännyt tähän tekniikkaan aikaisemmin? Entä tuleeko mieleen jotakin ideoita, joissa tätä tekniikkaa voisi hyödyntää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti