-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Tulevia projekteja

Ajattelin jo tässä vaiheessa vakuuttaa itseni ja muut siitä, että tulevaisuudessakaan minulle ei tule tekemisen puutetta. Aivan kuin keskeneräisiä töitä ei olisi jo nyt tarpeeksi, mutta kun on niin kiva aina suunnitella ja tehdä kaikkea uutta.. Sitä paitsi, nämä on todella tarpeellisia juttuja!

Tai ainakin tämä ensimmäinen on..

Lapset, silmät kiinni. Nyt tulee kirosana. Olen nimittäin todella vittuuntunut silityslautaani. Luulin ostavani hyvän laudan, kun kaupasta valikoin itselleni kahdesta eri valmistajan silityslaudasta sen kalliimman. Sellaisen tavallisen hopea-harmaapintaisen ison möhkäleen. Hymyni kuitenkin hyytyi jo ensimmäisellä kerralla lautaa silitysasentoon viritellessäni, lautani keikkaa! Jokin jaloista oli ilmeisesti jo valmiiksi vähän vääntynyt kieroon, tai ehkä se oli vain lyhyempi. Pienen ärrinmurinan jälkeen päätin tulla toimeen sen asian kanssa ja siirryin silittelyvaiheeseen. Räpyttelin silmiäni kuin sokea pöllö ja totesin, että minun täytyy nähdä harhoja. Laudan pinnoitteena oleva hopea-harmaapintaisesta kankaasta ei vain voi irrota tuollaista pientä "hilettä"! Hilepä ei ollut edes mitään eilisen teeren poikia, vaan se takertui vaatteisiin sellaisella ärrrsyttävällä vimmalla, josta takiaisetkin voisivat olla kateellisia. ARGH! Epätoivoissani koetin silitellä lautaa kuumimmalla asteella mihin silitysrautani vain kykenee, jos vaikka se olisi ehkäissyt hileiden irtoamisen. Ja kas kummaa, toimihan se! Ainakin siihen asti, kunnes eilen silittelin tummansinisen kotelomekkoni saumoja ja mekkokangas kähmääntyi hileeseen jo ennen kuin se oli edes puoliksi valmis. ARGH! Toivottavasti hileet irtoavat pesussa, turhauttaa vain kun pesu-operaatio lyhentää entisestään aikaa, joka minulla on käytettävissä mekon ompeluun.

Löysin sattumalta Whip-up.netistä linkin silityslaudan päällisen ohjeeseen ja näistä sattumuksista viisastuneena päätin, että heti seuraava projektini on ommella uusi päällinen, josta EI irtoa yhtään mitään.


Kuva: Maika Creations

Luulempa, että Eurokankaan palalaari kutsuu taas tämänkin projektin yhteydessä..

Entäs se toinen projekti? No sekään ei mikään kovin iso juttu ole. Ostin nimittäin Citymarketin mammuttimarkkinoilta alennuksessa Pirtan valkoisen peruslakanan ja kaksi tyynynliinaa. Tavoitteena olisi tuunata niistä romanttiset pitsihörhellykset sänkyyn. Lakanasta luultavasti teen aluslakanan ja sen toiseen reunaan ompelen pitkän, lattiaan asti yltävän röyhelön, johon sitten näitä pitsejä ompelisin. Hiukan siis tähän tyyliin:


Kuvassa nro. 5 edustaa siis sitä osuutta, jollaisen omastakin lakanastani ajattelin tehdä. Pitsiä laittaisin vain paaaaaaaaljon enemmän :) Tässä vielä muutamia muita ideakuvia:


Kuva: Horchow



Kuva: Eras of Elegance


Kuva: Speak Design


Kuva: Nanalulu's linen closet

Näiden pitsiunelmien jälkeen onkin hyvä siirtyä vähän maallisempiin aiheisiin: ohjelmassa seuraavaksi ruisleivän syöntiä ja naudanlihantuotannon tenttiin lukemista. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti