-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Inspiraatiomuusia

En ole mitenkään erityisen musikaalinen ihminen, ainakaan sillä tavalla, että osaisin tehdä jotain jollakin soittimella. Musiikki on silti minulle todella tärkeä asia, erityisesti inspiraationlähteenä. Tämä korostuu varsinkin piirtämisen/maalaamisen kohdalla, en edes muista koska viimeksi olisin osallistunut johonkin swappiin, lähinnä decoihin siis, ilman musiikkikappaletta, joka olisi liittynyt kulloiseenkin teokseen hyvin kiinteästi. Korostettuna esimerkkinä tulee mieleen taannoinen osallistumiseni Kaaos-teemaiseen decoon.

Tämä on lopputulos, kun yhdistetään brutaaleista brutaaleinta grindcoreilua ja discomusiikkihöpöpeppuilua. Tämä osallistuminen on jo 1,5 vuoden takaa ja lisää tästä osallistumisesta (ja myös muista decoiluista) pääsee lukemaan Flickr-profiilini kautta.

Muissa kädentaitojutuissa musiikilla on vähän pienempi rooli, inspiraatio tulee neuleissa ja ompeluksissa yleensä enemmän visuaalisena. Näen jonkun kivannäköisen jutun, vaikka toisen neuleen, tai sitten vaikkapa puuveistoksen tai kuvan, ja haluan ottaa siitä jonkin idean omaankin työhöni. Kuitenkin jokaisella työllä on minun pääni sisällä jokin tietty "tunnelma", jota kuvastaa yleensä kaikista parhaiten jokin musiikkikappale. En osaa oikein tarkkaan edes määritellä, mistä tuo kulloinenkin tunnelma syntyy. Ehkä siihen vaikuttaa tehtävän työn materiaali, malli, väri ja varmasti myös oma fiilistaso.

Muistatteko ensimmäisessä postauksessani olleen salaperäisen keltaisen neuleen? Tämä kappale kertoo tuosta keltaisesta neuleesta:



Tämän jälkeen kenellekään ei varmaankaan tule yllätyksenä se, että olen ristinyt tuon keltaisen neuletakkini Amélieksi :) Takki on muuten ihan pianpian valmis, enää pitäisi viimeiset palaset kiinnitellä yhteen ja päätellä langanpätkät.

Tällä hetkellä puuhailen kovalla tohinalla tulevaksi perjantaiksi jonkinsortin kotelomekkoa. Aiemminhan suunnittelin tekeväni sen jostakin mustasta kankaasta, kuitenkin löysin omista kangasvarastoistani Eurokankaan palalaarista aikoinaan hankitun tummansinisen paitakankaan, jota sattui sopivasti olemaan juuri tarpeeksi. Eihän se kangas hirvittävästi kiiltele eikä muutenkaan ole erityisen syberjuhlava, mutta enpä sellaista välttämättä kaipaakaan. Ja jos juhlavuutta sattuu kaipaamaan, niin asusteillahan sitä sitten saa. Minulla on ihan oma kappaleensa myös tälle kotelomekolle, kuunnelkaapa tästä:



Kappaleessa puhutaan sinisestä, mutta eniten tämän valintaan varmasti vaikutti oma, hieman painuksissa ollut mielialani.. Johtunee tästä uupumuksesta :/

antaa virran kuljettaa
kaksi tahdotonta vie pois turvaan
öinen meri meidät saa
näkymättömiin me kadotaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti