-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

torstai 18. maaliskuuta 2010

Mammuttiostoksia

Melkein olin jo ehtinyt unohtaa, kuinka nätisti kassaneidit Prismassa hymyilevätkään, kun kassalle raahaa ostoskärryn, joka on tupatentäynnä ruokaa. Niin ja sen, kuinka paljon sitä ruokaa saakaan pöytäjuhlabudjettiin varatulla summalla.

Mitäs sitä nyt sitten tulikaan ostettua? Tässä vähän määriä, jos ne vaikka auttaisivat jotain muuta suurempia päivällisiä/juhlia suunnittelevia ruokahankinnoissa..

KASVIKSET:
- 2,293kg jäävuorisalaattia (6 kerää)
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 8 minttupuskaa
- 3 rosmariinipuskaa
- 4 vesimelonia, yht. n. 12kg
- 3kg porkkanoita (6x500g)
- 1 pkt chilipaprikoita, jossa n. 4-5 chiliä
- 1,6kg herkkusieniä
- 8 kurkkua, yht. n. 3kg
- n. 4kg yleisperunoita
- 1kg punasipulia
- 2,4 kg sipulia
- 1,7kg avokadoja

LIHA
- n. 3kg porsaan sisäfilettä, maustamaton

MAITOTUOTTEET
- 3kpl valkosipulivoi
- 3l vaniljajäätelö
- 3kpl salaattijuustokuutioita, 500g tötsiä?

MUUTA
- 50m alumiinifoliota

Näillä ostoksilla hinnaksi tuli 136,69€. Tällä kauppareissulla en kuitenkaan saanut kaikkea mitä halusin, osan ihan vain unohdin pois kauppalistalta, osaa taas ei löytynyt hyllyistä. Alunperin suunnitelmissa oli myös ostaa purjoa ja paprikaa, paprikat olivat kuitenkin niin surkealaatuisia, että jätin ne suosiolla pois. Eivät ne olisi budjettiin muutenkaan mahtuneet, samasta syystä jätin myös purjot pois, onhan ruuassa jo kuitenkin sipulia..

Huomiselle jäi kuitenkin vielä ostettavaa:
- iso paketti teetä
- pieni paketti hyla-jäätelöä, unohdin kokonaan varata sille yhdelle hyla-ihmiselle jäätelön!
- Chili-lime -mausteseos jälkkäriin
- Kokkaajille keittiöön karkkia naposteltavaksi

Päivällisille ilmoittautuikin viime tingassa vielä yksi ihminen lisää, joten kokonaisbudjetti nousi 145 euroon. Joten huomisenkin ostokset mahtuvat ihan hyvin vielä budjettiin, jee :) Osakunnan kaapista löytyy siis jo ennestään kahvimaidot, kahvit, sitruunamehut, oliiviöljyt ym. Raportoin huomenna juhlien jälkeen sitten lisää siitä, kuinka ohjeet toimivat, kokkailu onnistui ja kuinka kaikki raaka-aineet riittivät. Toivottavasti juhliin tulee myös kuvaaja kameransa kanssa, jotta saisin nyhdittyä vähän kuviakin ruuista (oma kamerani siis tosiaan on rikki). Siispä pysykääpä taajuudella!

Samalla osakunnalla käydessäni tuli osakunnan kuraattorin kanssa suunniteltua toukokuun alussa olevan kuraattorinvaihtokaronkan menua. Kyseisistä kekkereistä tulee ensimmäiset isommat päivälliset, joita olen järjestämässä, jännittää vähän jo nyt! Päivällisille tulee vain kutsuvieraita ja heitä arvioidaan tulevan noin 70. Tarkoituksena olisi myös tarjota jotain todella hienoa ruokaa, alustavasti ruokaan on budjetoitu n. 10€/hlö! Haluaisin tarjota vieraille suomalaista lampaanlihaa, joka on ostettu eräältä tilalta suoraan, ja myös kuraattori innostui kovasti ajatuksesta. Nyt vain toivon, että tuolta tilalta järjestyy lampaanlihaa sen verran että suunnitelmani onnistuvat. Pidetään peukkuja :)

Kotimatkalla käväisin Kampin Anttilasta nappaamassa ruotsinkielisen Burdan mukaani ja TADAA! Sieltä löytyi täydellinen kaava pikkumustalleni! Tai, voiko sanoa täydelliseksi, jos mallin pienin koko on kokoa 44? Itse kun olen vaatimattomasti 36, niin kyseinen kaava vaatii "hiukan" kursimista. Jos jollakin kyseinen lehti on, niin puhun siitä sinisestä Plus-mallin mekosta nro 132. Yksinkertaisesti ihana!

EDIT: Löysin netistä samalla mekon kaavalla tehdyn pidemmän mekon kuvan, kas tässä.

Mekko josta puhuin ja jonka aion toteuttaa, on siis tätä huomattavasti lyhyempi, n. polvipituinen. Yläosan malli on kuitenkin aivan sama. Tämä on varmaan yksi niitä harvoja kertoja kun toivon olevani isompi :D Toisaalta vähän mietityttää, kuinka tuon mallinen kaula-aukko toimiinee meikäläisen pikkuisilla ujotisukoilla :>

Nyt vielä iltapalaa ja sänkyyn huomista jännittelemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti