-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Lisäkeksintöjä

Oi, oi. Mihinkähän tämä netin maailmassa seikkailu minut vielä heittää. Löysin nimittäin taas yhden uuden sisustusprojektin, jonka voisin toteuttaa. Kämpässäni on kaksi rumaa Ikean pyöreää Ringum-mattoa, joita periaatteessa inhoan paljon.

 toinen on vihreä..
Kuva: Ikea

Ne keräävät itseensä kaiken mahdollisen muun pölyn, hiukset, karvat, langat ja muut höytyvät, mitä täällä kämpässä milloinkin seikkailee ja sitten ne levittävät omia mattokarvojaan näiden tilalle ympäri kämppää. Aaaaargh. Siivouspäivinä tapahtuu aina pieniä hajoamisia noiden kahden yksilön kanssa. En voi kuitenkaan kuvitella kämppääni ilmankaan noita kahta hirvitystä (tai ainakin tilalle tarvittaisiin jotain muuta).

..ja toinen on oranssi
Kuva: Ikea

Koin tänään melkoisen ahaa-elämyksen löytäessäni tänään Blogilistalta Minä itte!-nimisestä blogista virkattujen mattojen kuvia. Ratkaisu ongelmiini on keksitty ja jonotuslistalla on yksi projekti lisää! Aion nimittäin virkata jossain vaiheessa noiden kahden rumiluksen päälle maton. Vai mitä sanoisitte tällaisesta ihastuksesta hirviöiden peitteeksi?


Netin ihmemaasta löytyi myös muunlaisia virkattuja mattoja, kuten tämä:



Myös kotimainen Virkkuukoukussa-firma näyttää valmistavan virkattuja mattoja.Omaa silmääni viehättää kuitenkin yhä eniten ensimmäisessä kuvassa ollut ihastuttava kukkamatto. Omista matoistani haluaisin kuitenkin sen verran reikäiset (hienommin ilmaistuna ehkä pitsimäiset), että niiden alla oleva Ikea-mattokin näkyisi ja toisi hiukan väriä lattialle. 

Eipä sitten muuta kuin pääsiäisenä kotonakotona äidin virkkauslehtikokoelmaa selailemaan ja etsimään sopivaa pitsiliinan mallia, jonka voisi pyöräyttää vähän isompaan kokoluokkaan. Ehkä samalla kotireissulla pääsen käymään Kauhavalla Kauhavan kangas-aitan myymälässäkin, samoilla seuduilla kuitenkin liikutaan :)

Oi,oi. Nyt tekisi mieli jotakin hyvää. Taidampa pyöräyttää köyhän opiskelijan herkkujälkkärin ja harrastaa sen jälkeen jotakin sivistävää perehtymällä Suomen valkuaiskasviomavaraisuuteen. Ja minuakin kiinnostaa aihe näin paljon..

Köyhän opiskelijan herkkujälkkäri koostuu seuraavista asioista:
(tästä tulee siis yksi annos)

- Uuninkestävä pikkukuppi
- Yksi digestive-keksi
- Nokare voita
- Pakkasesta mitä tahansa marjoja tai hedelmiä
- Mitä tahansa makeaa, itse olen käyttänyt tavallista sokeria, muscovado-sokeria tai appelsiinisiirappia. Oman maun mukaan siis :)
- Päälle jäätelöä, tällä kertaa ajattelin kokeilla vaniljakastiketta

Lämmitä uuni n. 200 asteeseen. Murskaa digestive-keksi kupin pohjalle ja laita murujen päälle nokare voita, laita uuniin siksi aikaa että voi sulaa. Sekoita voi tasaisesti murumössön joukkoon. Laita kuppi täyteen jäisiä marjoja/hedelmiä ja laita uuniin niin kauaksi aikaa, että marjoista/hedelmistä on tullut hillomaista massaa. Itse en ole ikinä sen kummemmin uunissaoloaikaa katsellut, se riippuu niin paljon siitä, mitä marjoja/hedelmiä annokseen laittaa ja mikä on niiden kokoluokka. Aina välillä olen nostanut kipon pois uunista ja vähän lusikalla muusannut marjoja/hedelmiä pienemmiksi. Haluan niiden siis olevan mahdollisimman hillomaisia. Tämän voi tietysti jättää tekemättä, jossei ole yhtä nirso kuin minä.. Kun marjat/hedelmät on omasta mielestä sopivankypsiä, pehmeitä ja hillomaisia, kippo pois uunista, ripotellaan marjojen/hedelmien päälle jotakin sokeripitoista ja laitetaan jäätelöä päälle. Sitten voikin siirtyä parhaaseen osioon, eli SYÖMISEEN.

Itse en ole koskaan sekoittanut sokeriasiaa marjojen/hedelmien joukkoon. Koko jälkkärin idea omasta mielestäni on juuri sen kerroksellisuus. Pohjalla rapeaa keksiä, keskellä kuumia ja kirpeitä marjoja/hedelmiä, joiden päällä makeaa sokeriasiaa ja päällä jääkylmää jäätelöä. NAM!

Herkullista illan jatkoa!

5 kommenttia:

  1. Se on muuten jännä miten toisen ihastus on toisen kauhistus. Tuo oranssi mattosi on kuin meiltä viety, virkattua taas en tänne toisi mistään hinnasta. :D Meillä siis maton virkaa toimittavat Kodin Ykkösen pyöreät oranssit matot. :)

    VastaaPoista
  2. Tällaisen tein minä http://sillylicks.net/blog/?action=entry&eid=348 ja ihan valmiista ohjeest! :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne! :) Olitte ekat blogiini kommentoineet ja ette usko kuinka täällä hypittiin tuolilla, kun huomasin asian :D

    Kottarainen: Makuja kun on niin monia :) Minä TOIVON että virkattu matto sopisi tänne, haluan ihan ehdottomasti tehdä sellaisen enkä tiedä minne muuallekaan sen sitten tunkisin :D

    Terhi: Ihana pitsimatto! Juuri tuon tyylistä itsellenikin havittelisin :) Kooltaan juuri tuo malli on kuitenkin liian iso, omat pikkumattoni ovat halkaisijaltaan vain 70cm. Täytyy siis vielä etsiä sopivaa ohjetta.

    VastaaPoista
  4. Tuo virkattu idea mattosi päälle on ihan kiva, käyttäisin mustaa lankaa virkkauksessa ja aika graafista kuvioo, ellei sitten sinulla ole romanttinen sisustus. Silloin kukkatkin sopivat.

    Nopsa jälkkäri herkutteluun sinulla.

    Kiitos, kun merkitsit ruokablogini listallesi, tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi Arleena!

    Minun sisustukseni on tälläinen romanttiseen vivahtava. Tai itse asiassa jos tarkkoja ollaan niin, mukana on varmasti ripaus niin "hienostununutta modernia" ja "skandinaavistakin" tyyliä, mikäli siis näihin määritelmiin on luottamista.. http://plaza.fi/ellit/koti/rakas-koti/olohuone
    Musta niinkin "isona" kuin kahdessa tuollaisessa matossa, on vähän liian raskas tähän huoneeseen. Itse taivun enemmänkin luonnonvalkoisen suuntaan, kuten kuvissakin :)

    VastaaPoista