-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Vanhoista villapaidoista uutta

Kämppäni nurkissa on lojunut jo kuukausikaupalla kolme muovipussillista vanhoja vaatteita. Enimmäkseen sen takia, että en tiedä mitä niille tekisin. Vaatteet ovat kyllä enimmäkseen hyväkuntoisia, mutta eivät ole mahtuneet päälle enää muutamaan vuoteen. Kuinka surullista, että pikkutyttöjenkin pitää kasvaa aikuiseksi ja siirtyä koosta 32 kokoon 36.. Helpoimmallahan pääsisin jos kiikuttaisin nyssäkkäni lähimpään vaatteidenkeräyspistelootaan, mutta kun.. Olen hirveä monsterihamsteri, enkä raaskisi luopua vanhoista vaatteistani, sillä osassa niistä on ihan hyvälaatuisiakin kankaita, jotka tuntuu ihanalta iholla. Kuten näissä kolmessa ihanassa villapaidassa, jotka ovat olleet aikapäiviä sitten liian pieniä minulle, mutta kun..



Silloin joskus kun vielä mahduin näihin, minä tykkäsin näistä niin kovasti, ja sitä paitsi ylimpänä oleva valkoinen paita on niin ihanan pehmeän untuvaista, että oioi vaan. Purkaisin sen langaksi, ellei paitaa olisi leikattu valmiista neuloskankaasta eikä kudottu.

Joten jotain siis tarvitsisi keksiä ja tehdä. Ylimmästä valkoisesta untuvaisesta olen jo päättänyt tehdä itselleni kaulurin leikkaamalla paidan kaulus ja vyötärön joustoneule. En suinkaan ajatellut heittää loppupaitaa hukkaan, vaan hyödyntää senkin jollakin tapaa. Ehkäpä tyynynä? Keskimmäisen valkoisen hihoista teen selkätukityynyn työtuoliini. Sellaisen samanlaisen, jollaisia on joissakin InterCity-junissa. Junassakaan harvoin käytän sellaista tyynyä niskojen tukena, minun niskani tulevat siitä vain kaksinverroin kipeämmäksi, vaan irrotan sen aina paikoiltaan ja asetan alaselkäni tueksi. Siniharmaasta tulee ehkä materiaalia meikkilaukkuun. En nimittäin omista sellaista ollenkaan ja olen aina aivan hukassa kaikkien puteleideni kanssa, kun jonnekin pitäisi matkustaa.

Mutta entäs loput osat? Villapaidoista on noillakin suunnitelmilla vielä ainakin puolet jäljellä. Eipä muuta kuin ystäväni google apuun, joka osoitti minulle tien Art by Chrysti -blogiin, josta löytyy kokonainen armeija villapaidan tuunausohjeita. Erilaisiin tyynyihin ja peittoihin löytyy useampiakin ohjeita, mutta ne eivät oikein tunnu siltä, mitä minä etsin. Villapaidalla päällystetty lampunvarjostin sen sijaan näyttää ihan kivalta idealta, mutta minulla ei ole oikein mitään mitä päällystää.


Entäs söpöt tossukat paleleville kintuilleni?


Tai pipo?


Tai laukku?


Entäs villakengät?


Tai nämä ihanan söpötsöpötsöpöt!! kädenlämmittimet/kynsikkäät/hihattimet?


Tai tällainen ihastuttava toppi?


Njäh, eiköhän kaikille tullut jo selväksi, että ideoita on miljoonia ja vanhoista villapaidoista on tehty vaikka mitä. Tietäisipä vain mitä itse tekisi.. Lisää vanhoista villapaidoista tuunattuja juttuja pääsee katsomaan Flickr:n ryhmästä Made from Recycled Sweaters.

Mitäs itse tekisitte vanhoista villapaidoista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti